måndag 8 augusti 2011

Kladdkaka med lakrits och flingsalt


Jag är en riktig lakritsjunkie och sedan min svärfar hade med sig en kaka mörk choklad med lakritssmak till oss från Italien för några år sedan är jag tokig i denna kombination. Därför blev jag tvungen att experimentera lite då jag fick tag i en påse italienskt lakritspulver av 100% lakritsrot i förra veckan. En beroendeframkallande kladdkaka med smak av lakrits och flingsalt blev resultatet! Här följer receptet:

100 g smält smör
1 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk lakritspulver
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det smälta smöret och ägget. Häll i en smord och bröad form och grädda i 20-25 min i 150 grader.

(Och som en parantes, att fotografera en kladdkaka så att den ser aptitlig ut är en utmaning som heter duga!)

2 kommentarer:

  1. Kagen ser skøn ud og smager sikkert skønt. Og et fint forklæde, har du:)

    SvaraRadera
  2. Sophie: Ja, god var den iallafall verkligen! :) Och förklädet är en loppisfavorit, nästan så att man hellre smutsar ner klänningen än det ;)

    SvaraRadera