lördag 10 september 2011

Kladdiga äppelkakan


Jag och N slängde ihop en äppelkaka, vi måste ju göra något av alla äpplen! Jag fick flera gånger under bakets gång gå ut och plocka fler äpplen eftersom N åt upp äppelbitarna han precis skurit. Han gillar verkligen äpplen... Smeten vågade han dock inte smaka på. Om man i likhet med mig och till skillnad från N tycker att kaksmeten ofta är ännu godare än själva kakan ska man testa den här äppelkakan! Den ska nämligen gräddas så att den fortfarande är riktigt kladdig i mitten. Yummie!


Blanda 2,5 dl vetemjöl, 2,5 dl socker, 1 ägg, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och 100 g smält smör.
Skär 3-4skalade äpplen i bitar och lägg i en form. Täck med smeten. Grädda 15-20 min i 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar