Jag tjatar på lite mer om bären! Nu är krusbären så där perfekt mogna och hänger tunga på grenarna.
Jag plockar så mycket jag bara orkar.
Häromdagen gjorde jag krusbärskräm, vilket är en av mina favoritefterrätter. Den söta och syrliga men ändå ganska lätta krämen är så grymt god efter en lite tyngre middag. En liter bär (där jag tagit bort blomfästena) kokade jag mjuka med 5 dl vatten och 2,5 dl socker. När bären kokat sönder rörde jag ner 2 msk potatismjöl utrört i lite kallt vatten och lät sedan krämen koka upp lite snabbt. Krämen serverade jag ljummen med kall gräddmjölk.
Sedan kokade jag ett par burkar krusbärssylt också. En till oss och en till min farmor som fyller år snart.
krusbär är ju helt sjukt gott faktiskt. överdoserar det varje dag nu och plundrar busken vid huset vi lånar:)
SvaraRadera