tisdag 21 juni 2011

Muffinsbak


Jag har de här muffinsformarna som är så söta att jag blir baksugen bara jag tittar på dem! Och eftersom vi hade en massa äpplen också så slog jag till och bakade mina favoritmuffins med äpple och kanel. Vanligtvis är jag inte så förtjust i muffins, jag tycker de tenderar att bli så torra och lite tråkiga, men inte de här! Dels så gör de rivna äpplena att de blir saftiga och får härlig konsistens, dels så gömmer sig ju den smarriga kanelfyllningen i mitten... Allra godast är de varma (men om man inte vill att muffinsbaken ska resultera i en muffinsmidja kan man ju värma på dem lite innan man äter dem, istället för att äta upp alla när de är nybakade!). Receptet har jag fått av min syster J från början .

Äppel- och kanelmuffins

3 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
125 g smör, rumstempererat
1 ¾ dl strösocker
2 ägg
1 ¼ dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 skalade och rivna äpplen

Fyllning:
1 ¼ dl vetemjöl
¾ dl strösocker
60 g smält smör
2 msk malen kanel

Blanda ingredienserna till fyllningen och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker pösigt och tillsätt äggen. Blanda i mjölken, vaniljen och äpplena. Blanda mjöl, salt och bakpulver och tillsätt det till smeten. Fyll formarna till hälften med muffinssmet, strö över kanelfyllningoch fyll sedan upp med muffinssmet. Pudra med kanel och grädda i 20-30 min i 175 grader.

Et voilà!




2 kommentarer:

  1. Åh det där lät gott!!!
    Glad midsommar på er finisar.
    Stor kram!

    SvaraRadera
  2. Glad midsommar på er också! Kram! /Lisa

    SvaraRadera