lördag 18 juni 2011

Pannkakslunch



Idag blev det pannkakslunch i Fiskarstugan. Jag brukar göra en smet på 4 dl vetemjöl, 8 dl mjölk, en liten nypa salt, en stor nypa socker och 3 ägg. Den relativt stora äggmängden gör att pannkakorna håller ihop fint.


Vi lagar ofta gröna pannkakor för att lura i N lite nyttig spenat. Då gör man samma recept fast tillsätter 100 g tinad hackad spenat. De brukar vi servera med rårörda lingon och turkisk yoghurt. Idag blev det dock alldeles "vanliga" pannkakor, serverade med rabarbersylten.

2 kommentarer:

  1. Uhm...
    Og sikke en god idé med grønne spinatpandekager!

    Bor I hele året i dette fine hus?

    /Sophie

    SvaraRadera
  2. Sophie: Ja, man får ta till de trix man kan!
    Vi bor här så mycket vi kan, inte bara på sommaren. Men vi har ett boende i stan också. /Lisa

    SvaraRadera