måndag 6 juni 2011

Rabarberpaj


Den här smulpajen på rabarber tror jag vi har bakat tre gånger senaste veckan, så god är den! Senast igår bjöd vi våra vänner C och F som är på besök i Fiskarstugan på den. Receptet kommer från samma bok som jag skrev om här. Nu har vi ju massor med rabarber i både trädgården och i en skogsdunge i närheten, men jag kan tänka mig att den också är jättegod att göra på t.ex. krusbär senare i sommar...

Smet: 1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 dl socker
100g smör

Fyllning: 500 g rabarber, skurna i småbitar.
1 dl socker
1/2 msk potatismjöl

Blanda havregryn, mjöl och socker. Knåda i smöret till en grynig massa. Lägg rabarberbitarna i en form, strö över sockret blandat med potatismjöl och smula sedan över smeten. Grädda i 200 grader i 20-25 min. Servera med lättvispad grädde.

1 kommentar:

  1. Den ska jag prova! Låter supergott :)
    Tack för recept.//Fia

    SvaraRadera